CE ALEGEM : FERESTRE DIN PVC, LEMN SAU ALUMINIU?

CE ALEGEM : FERESTRE DIN PVC, LEMN SAU ALUMINIU?

Cand vine vorba de casa ta, este important sa alegi cel mai bun material disponibil pe piata si sa analizezi toate aspectele pro si contra ale sale.

Ferestrele si usile reprezinta o parte importanta a casei, avand un rol important estetic dar fiind in acelasi timp si o bariera intre locuinta ta si conditiile meteo  extreme din tara noastra.

Haideti sa aruncam o privire asupra materialelor din care sunt facute profilele de ferestre si sa facem o analiza cu privire la beneficiile si dezavantajele pe care le ofera acestea si cum sunt utilizate in principal in practica.

Ferestrele din lemn sunt cele mai traditionale si sunt folosite in multe aplicatii rezidentiale si comerciale. Se pot realiza dintr-o gama larga de materiale de lemn, in diferite dimensiuni si forme.

Ferestrele din aluminiu sunt relativ usoare si sunt disponibile pe piata in diferite marimi. Costul ferestrei de aluminiu depinde de grosimea si dimensiunea sectiunii utilizate.

Profilul ferestrei de aluminiu se poate imparti in doua categorii – cu si fara bariera termica, ceea ce aduce costul si performanta totala a ferestrelor in doua zone complet diferite.

Profilele standard de aluminiu ( fara bariera termica ) sunt foarte slabe in ceea ce priveste eficienta termica, dar au o greutate redusa si necesita mai putina intretinere fata de ferestrele de lemn.

Ferestrele din PVC sunt cele mai populare datorita coeficientilor termici si fonici foarte buni.  Comparativ cu ferestrele de lemn sau aluminiu, costul unei ferestre din pvc este mult mai mic.

Toate acestea fac ca alegerea  profilului PVC pentru tamplaria casei  sa fie solutia cea mai avantajoasa in comparatie cu solutiile pe lemn sau aluminiu.

Ferestre din lemn

Lemnul este un material organic. Oamenii folosesc lemnul in diferite scopuri: drept combustibil sau ca material de constructie pentru fabricarea de case, unelte, arme, mobilier, ambalaje, lucrari de arta si hartie. Lemnul este o resursa naturala disponibila.

Ferestrele din lemn sunt foarte “flexibile” fata de cele din PVC si aluminiu. Se pot crea in orice forma si dimensiune, iar gama de culori este aproape infinita.  Folosindu-le aveti o mare libertate asupra stilului si aspectului general al casei dumneavoastra.  Pe de alta parte, fiind vorba de materiale naturale, fereastra din lemn are o viata de utilizare mult mai redusa si necesita o intretinere periodica mai ridicata fata de celelalte profile.

Ferestrele din lemn sunt folosite in special la casele unde se doreste mentinerea aspectului traditional.  Din punct de vedere ecologic, lemnul este net superior celorlalte materiale.

Ferestre din aluminiu

Aluminiu este utilizat pe scara larga ca prima alegere pentru contructia usilor si ferestrelor hotelurilor, cladirilor de birouri, salilor de conferinte, spitalelor, showroom-urilor, etc.  Ferestrele din aluminiu sunt netede, au un aspect luminos, curat.

Avantajele

Principalul avantaj este rezistenta foarte ridicata, fata de ferestrele din pvc sau lemn. In acest sens, ferestrele din aluminiu pot fi utilizate si sunt utilizate pe scara larga in zonele comerciale, au foarte putine restrictii de dimensioni si pot retine panouri mari de sticla.

Pentru a obtine un coeficient termic bun, se foloseste bariera termica. Rama de fereastra din aluminiu este formata din doua parti ale cadrului de aluminiu, separate de aceasta bariera termica, rolul ei fiind pur si simplu de a intrerupe caracteristica principala a aluminiului de a conduce.

Nu absord caldura in timpul verii si ajuta la mentinerea unei locuinte racoroase in timpul verii si calde in timpul iernii. ( Desigur vorbim de ferestrele de aluminiu cu bariera termica ) .

Dezavantajele

Fereastra de aluminiu se va oxida in timp, daca nu sunt luate masuri de precautie impotriva electrolizei. Costul ferestrelor de aluminiu este intotdeauna comparativ cu performantele sale – ferestrele din aluminiu cu costuri reduse au o eficienta energetica foarte redusa, in timp ce ferestrele si usile din aluminiu, incalzite termic, au costuri mult mai ridicate fata de ferestrele din lemn sau pvc.

Ferestre din PVC

Ferestrele din PVC sunt folosite pe tot globul, de la Arizona cea calduroasa pana la friguroasa Scandinavia, din China pana in Brazilia.

Estetic arata foarte bine( imita foarte bine tamplaria de lemn), sunt rezistente la zgomot si intemperii, se intretin usor si ofera cel mai bun coeficient termic, ajutand astfel la economisirea multor costuri de incalzire si racire in case, birouri si centre comerciale.

Ferestrele din pvc au finisaje de inalta calitate si se pot crea in diferite stiluri pentru a satisface nevoile celor mai exigenti arhitecti, designeri sau utilizatori.
Tamplarie PVC Salamander bluEvolution 82/92

Beneficiul ecologic al utilizarii ferestrelor din PVC in locul ferestrelor din lemn sau aluminiu este fenomenal. Datorita capacitatii lor de a economisi energie pe intreaga durata a vietii, ferestrele din PVC sunt cunoscute si ca “green windows” ( ferestre verzi ).

Intretinerea lor este aproape inexistenta. In afara de stergerea prafului, din cand in cand, nu trebuie sa va faceti griji cu privirea la tratarea lor, cum ar fi in cazul lemnului, care daca nu este tratat se umfla si putrezeste. De asemenea, nu necesita revopsire, ceea pe termen lung inseamna bani economisiti.

PVC-ul este un material extrem de eficient din punct de vedere termic si poate oferi casei dumneavoastra o izolatie termica mai mare decat lemnul sau aluminiul.

Principalul motiv pentru care majoritatea opteaza pentru ferestre din PVC este faptul ca ofera performante ridicate la preturi mult mai mici decat ferestrele din lemn sau aluminiu.

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
sursa-termopanevalcea.ro

Leave a Reply

Translate»
× How can I help you?