Cum sa alegem usile PVC pentru locuinta noastra

Cum sa alegem usile PVC pentru locuinta noastra

Alegerea usilor PVC pentru locuinta noastra reprezinta o decizie importanta, care repercuteaza atat asupra aspectului final al locuintei cat si asupra confortului termic. Nu putine sunt cazurile in care suntem indecisi in alegerea tipul de usa pe care ni-l dorim – fie ca ne dorim sa schimbam doar usa de la intrare sau toate usile de interior, avem in prezent o varietate de optiuni care nu fac decat sa ne ingreuneze si mai mult alegerea. Acum avem o serie de criterii dupa care putem alege usile PVC – in functie de culoare, design, siguranta, eficienta energetica sau pur si simplu dupa un anumit model.

Cum alegem usile PVC ale locuintei noastre?

In primul rand luati in considerare locul in care usa PVC va fi amplasata si ganditi-va la diversele functionalitati pe care aceasta trebuie sa le indeplineasca.

Fiti practici!

De exemplu daca aveti nevoie de o noua usa de exterior trebuie sa va ghidati dupa anumite caracteristici si functionalitati, nu numai dupa aspectul general al acesteia. Cei mai multi arhitecti recomanda ca usile de exterior sa fie in ton cu arhitectura casei; la o casa impunatoare este recomandat ca si usa de exterior sa fie aleasa tinand cont de acest aspect si atunci plaja de optiuni se limiteaza.

Daca ne intoarcem putin in timp…ne aducem aminte ca nu demult usile termopan erau pe val. Fie ca abia se termina de ridicat o casa, fie ca se finaliza renovarea unui apartament sau un birou, usile cu geam termopan reprezentau alegerea perfecta pentru fiecare caz.

La acel moment, in afara de aspectul practic, toti cei care alegeau usi PVC erau de cele mai multe ori ghidati dupa pret, insa odata cu trecerea timpului usile PVC au capatat o noua identitate pe piata produselor de tamplarie PVC.

Care sunt tipurile de usi PVC?

Cea mai simpla clasificare este in functie de locul in care va fi amplasata usa, astfel putem imparti usile PVC cu geam termopan in:

  • usi PVC de exterior
  • usi PVC de interior

O alta clasificare a usilor PVC se poate face dupa tipul feroneriei, astfel incat acestea pot fi:

  • usi pvc cu feronerie de fereastra ideala in special pentru usile de balcon, cele care nu necesita broasca cu cheie, ci prezinta un maner sau cremon ca la orice fereastra;
  • usi pvc ce prezinta broasca cu cheie si alte sisteme de siguranta suplimentare.

De asemenea in functie de necesitatile voastre legate de spatiu de exemplu, se poate opta pentru mai multe sisteme de inchidere-deschidere a usilor PVC. Printre acestea enumeram:

  • usi PVC cu geam termopan glisante
  • usi PVC cu geam termopan osciloculisante

Acestea sunt ideale pentru a castiga spatiu cat si pentru o luminozitate mai mare a incaperilor, folosite in general pentru a delimita spatiile de living room de cele de terasa.

Ce avantaje au usile PVC ?

  • usile PVC sunt confectionate pe profile de calitate germana, de ultima generatie, ce isi pastreaza in timp forma si culoarea fiind garantate nu mai putin de 25 de ani;
  • datorita garniturilor de etansare ofera o eficienta energetica garantata, optimizand in acelasi timp costurile facturilor cu energia;
  • usile PVC indeplinesc caracteristicile de siguranta in ceea ce priveste feroneria, calitata garantata de Roto, ce prezinta sisteme suplimentare de protectie contra efractiei, cu inchizatori suplimentare si balamale confectionate din otel, reglabile pe trei directii;
  • in functie de arhitectura locuintei puteti alege un design personalizat pentru usa de exterior a locuintei, avand posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de modele si culori in functie de preferinte;
  • usile PVC au o rezistenta sporita la variatiile de temperatura si umiditate, asigurand totodata o izolatie fonica si termica, impiedicand patrunderea razelor ultraviolete pe timpul verii precum si a umiditatii si a frigului in sezonul rece;
  • usile PVC nu necesita ingrijire speciala, oferind durabilitate in timp si un aspect elegant si ingrijit caminului vostru. Asa ca puteti sa renuntati la tamplaria traditionala ce necesita vopsire periodica – cu usile PVC tot ceea ce trebuie sa faceti este sa stergeti cu o carpa umeda ramele usilor iar acestea vor arata ca noi.
  • sticla folosita pentru usile PVC este de tip Low-E, sticla ce prezinta propietati termice, respingand razele ultraviolete din timpul verii si reusind ca pe timpul sezonul rece sa asigure o eficienta termica ridicata.

Ce trebuie avut in vedere dupa alegerea usilor PVC…

Un aspect deosebit de important dupa alegerea usilor PVC il reprezinta montajul. Nu neglijati sub nici o forma acest aspect. Este totodata cea mai importanta etapa post cumparare. O usa PVC incorect montata ii va injumatati performantele de izolare si etansare. De aceea recomandat este ca atunci va cumparati usi PVC optati si pentru serviciul de montaj.

Win Confortofera servicii de montaj pentru usi PVC in Craiova realizate de echipe de profesionisti care se vor asigura ca se indeplinesc conditiile de calitate. In plus, orice serviciu de montaj realizat de profesionistii nostri ofera si o garantie.
sursa-http://adamdesign.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate»